سلامت کودکان وابسته به سازوکارهایی است که علی رغم تغییرات محیطی و عوامل غذایی، باعث ثبات محیط داخلی بدن می شوند. با نگاهی به آمار مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در کشورهای درحال توسعه، متوجه می شویم که سوء تغذیه به عنوان یک عامل همراه در مرگهای ناشی از عفونت های حاد تنفسی، اسهال و غیره قرار دارد. این ارتباط عمدتا از طریق اثر هم افزایی سوء تغذیه و عفونت اعمال می شود. در بیماری ها از یک سو نیاز روزانه به انرژی بواسطه افزایش متابولیسم بدن (به طور مثال افزایش متابولیسم ناشی از تب) بیشتر می شود و از سوی دیگر بدلیل کم اشتهائی، دریافت غذا ناکافی بوده و یا غذای مصرفی به خوبی جذب نمی شود (به طور مثال اتلاف مواد غذایی ناشی از اسهال و استفراغ). این تغییرات می تواند سلامت کودک را تهدیدکند و همچنین در رشد و تکامل او که یک فرایند پیوسته است تاخیر بیاندازد.