اهمیت تغذیه مناسب در بیماری کودک

سلامت کودکان وابسته به سازوکارهایی است که علی رغم تغییرات محیطی و عوامل غذایی، باعث ثبات محیط داخلی بدن می شوند. با نگاهی به آمار مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال در کشورهای درحال توسعه، متوجه می شویم که سوء تغذیه به عنوان یک عامل همراه در مرگهای ناشی از عفونت های حاد تنفسی، اسهال و غیره قرار دارد. این ارتباط عمدتا از طریق اثر هم افزایی سوء تغذیه و عفونت اعمال می شود. در بیماری ها از یک سو نیاز روزانه به انرژی بواسطه افزایش متابولیسم بدن (به طور مثال افزایش متابولیسم ناشی از تب) بیشتر می شود و از سوی دیگر بدلیل کم اشتهائی، دریافت غذا ناکافی بوده و یا غذای مصرفی به خوبی جذب نمی شود (به طور مثال اتلاف مواد غذایی ناشی از اسهال و استفراغ). این تغییرات می تواند سلامت کودک را تهدیدکند و همچنین در رشد و تکامل او که یک فرایند پیوسته است تاخیر بیاندازد.

فیسبوک
تلگرام
توئیتر
لینکداین
واتساپ
ایمیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

نوشته های مرتبط

نوشته های این نویسنده

مهدک مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی

مراقبت برای رشد و تکامل کودکان خردسال (Early Childhood Development) فقط به آنچه در درون کودک می‌گذرد نمی‌پردازد. بلکه به آنچه کودک شما برای رشد و نمو خود به آن نیاز دارد توجه دارد. برای اینکه کودک بتواند بگونه‌ای سالم و طبیعی تکامل یافته و یاد بگیرد، تنها کافی نیست که نیاز‌های اولیه و اصلی برای نگهداری، تغذیه و سلامتی او تامین شوند، بلکه لازم است نیازهای او برای تاثیر متقابل، تقلید، عواطف، ایمنی و یادگیری در اثر کشف و جستجو نیز برآورده شود.