سریع ترین مرحله رشد مغز در طول زندگی ،تولد تا سه سالگی است. . در طول این دوره ، پیوندهای عصبی شکل می گیرد و روابط بین آنها توسعه می یابند . تکامل بیشتر مغز کودک در گرو بازی و ایجاد تجربه است .طراحی تحربه های جدید در حیطه های مختلف جسمی ،شناختی ،زبانی وعاطفی – اجتماعی برای مربی و یا پدر و مادری که عهده دار تربیت شیرخوار و یا توپا هستند بسیار مهم است .همه اینها نشاندهنده ضرورت برنامه درسی هستند .
در دوران شیرخوارگی و نوپایی بازیهای کودکان به عنوان یکی از مهمترین محیطهایی که رشد و تربیت کودک از طریق آن اتفاق می افتد شناخته شده است .
بازی مهمترین شکل فعالیت آموزشی کودک است که می تواند بر کل شخصیت کودک و رشد و شکوفایی او در تمام زمینه ها موثر باشد .در بازی کلیه ی قوای جسمانی و روانی کودک یعنی دقت ،حافظه ،تصور نظم و ترتیب ،چالاکی و مهارت و ….رشد می یاد .
بالاخره اینکه بازی بهترین وسیله برای الفت و آشنایی با کودکان است و از طریق بازی به راحتی میتوان با کودک ارتباط بر قرار کرد.
بازی در رشد بدنی، رشد روانی – اجتماعی، رشد عقلانی و اعتماد به نفس ، رشد عواطف، خلاقیت و استقلال فردی نقش مهمی را ایفا می کند.