ترکیب شیر مادر عبارتست از: قند (لاکتوز) پروتوئین بسیار زود هضم (وی و کازئین) و چربی (به صورت اسیدهای آمینه زود هضم) به نسبت متعادل که برای هر شیرخواری مناسب است و از او در مقابل بیماری های مختلف محافظت میکند. علاوه بر این شیر مادر حاوی مواد معدنی، ویتامین ها و آنزیم های مختلفی است که به روند هضم و جذب کمک میکند.شیر خشک با شیر مادر فقط شباهت ظاهری دارد ولی ترکیب آن ها با هم متفاوت است.در شیر خشک آنزیم ها، عوامل ضد میکروبی (آنتی بادی ها) و سایر اجزای ترکیبی با ارزشی که در شیر مادر یافت میشود وجود ندارد. موارد منع:در برخی شرایط پزشکی نادر ممکن است تغذیه از پستان توصیه نشود، مثلا تغذیه از شیر مادری که به شدت بیمار است و تغذیه با شیر مادر در روند بهبودی اواثر منفی دارد، و یا ممکن است دارویی مصرف کند که وارد شیر شود و برای شیرخوار ایجادخطر کند.