چرا در هر نوبت نباید شیردهی را زود قطع کنیم؟

در بین ترکیبات شیر انسان، ترکیب کلّی چربی، بیشترین تنوع و تغییر پذیری را در میزان و اندازه دارد. چربی شیر انسان، در طول زمان شیردهی، اندکی افزایش می یابد و میزان آن در طول روز نیز تغییر می کند. همچنین در طول یک وعده شیردهی، میزان چربی شیر مادر از شروع تا خاتمه شیردهی ( از شیر پیشین به شیر پسین ) ۲تا۳ برابر افزایش می یابد و میزان آن از مادری به مادر دیگر نیز متفاوت است. شیر پیشین شیری است که در شروع تغذیه شیرخوار از پستان خارج می شود.  شیرپسین در انتهای شیر دهی تولید می شود. به دلیل وجود چربی، شیر پسین از شیر پیشین سفیدتر است. این چربی عمده نیاز به انرژی را تامین می کند. به همین دلیل شیر دهی را نباید زود قطع کرد و باید اجازه داد تا شیرخوار خودش از سینه رها شود. شیر پیشین از شیر پسین رقیق تر است. به مقدار بیشتری ترشح می شود و حاوی پروتئین، لاکتوز و سایر مواد مغذی است. چون شیرخوار مقدار بیشتری از این شیر در یافت می کند بنابراین آب مورد نیاز خود را از این طریق تامین کرده و در شش ماهه اول زندگی حتی در اقلیم گرم، نیازی به آب اضافی ندارد.

فیسبوک
تلگرام
توئیتر
لینکداین
واتساپ
ایمیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

نوشته های مرتبط

نوشته های این نویسنده

مهدک مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی

مراقبت برای رشد و تکامل کودکان خردسال (Early Childhood Development) فقط به آنچه در درون کودک می‌گذرد نمی‌پردازد. بلکه به آنچه کودک شما برای رشد و نمو خود به آن نیاز دارد توجه دارد. برای اینکه کودک بتواند بگونه‌ای سالم و طبیعی تکامل یافته و یاد بگیرد، تنها کافی نیست که نیاز‌های اولیه و اصلی برای نگهداری، تغذیه و سلامتی او تامین شوند، بلکه لازم است نیازهای او برای تاثیر متقابل، تقلید، عواطف، ایمنی و یادگیری در اثر کشف و جستجو نیز برآورده شود.