در بين تركيبات شير انسان، تركيب كلّي چربي، بيشترين تنوع و تغيير پذيري را در ميزان و اندازه دارد. چربي شير انسان، در طول زمان شيردهي، اندكي افزايش مي يابد و ميزان آن در طول روز نيز تغيير مي كند. همچنين در طول يك وعده شيردهي، ميزان چربی شير مادر از شروع تا خاتمه شيردهي ( از شير پيشين به شير پسين ) 2تا3 برابر افزايش مي يابد و ميزان آن از مادري به مادر ديگر نيز متفاوت است. شیر پیشین شیری است که در شروع تغذیه شیرخوار از پستان خارج می شود. شیرپسین در انتهای شیر دهی تولید می شود. به دلیل وجود چربی، شیر پسین از شیر پیشین سفیدتر است. این چربی عمده نیاز به انرژی را تامین می کند. به همین دلیل شیر دهی را نباید زود قطع کرد و باید اجازه داد تا شیرخوار خودش از سینه رها شود. شیر پیشین از شیر پسین رقیق تر است. به مقدار بیشتری ترشح می شود و حاوی پروتئین، لاکتوز و سایر مواد مغذی است. چون شیرخوار مقدار بیشتری از این شیر در یافت می کند بنابراین آب مورد نیاز خود را از این طریق تامین کرده و در شش ماهه اول زندگی حتی در اقلیم گرم، نیازی به آب اضافی ندارد.