چند نکته مهم در تهیه سوپ برای کودک:
۱- در ابتدای شروع سوپ برای کودک آن را از گوشت بدون چربی (گوشت گوسفند، مرغ یا گوساله) به اندازه یک تکه خورشی، برنج و هویج تهیه کنید.
۲- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه کنید مانند جعفری، گشنیز، لوبیا سبز، کدو سبز، کرفس، گوجه فرنگی، کدو حلوایی.
۳- به سوپ کودک نباید نمک، شکر یا چاشنی اضافه کرد.
۴- بهتر است کدو، کرفس، لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ کودک اضافه نمود.
۵- سبزی ها باید در آخــــرین لحظات پخت سوپ اضافه شود. در ظرف نیز باید بسته باشد تا ویتامین های آن از بین نرود.
۶- استفاده از اسفناج تا پایان یکسالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
سوپ سبزی
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله یا مرغ (تکه و خرد شده)
یا گوشت چرخ کرده به اندازه یک تخممرغ متوسط یک قاشق غذاخوری پر
برنج یا آرد برنج یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد (کوچک)
جعفری خرد شده یک قاشق مرباخوری
سیبزمینی یک عدد (متوسط)
هویج یک عدد (متوسط)
گوجهفرنگی یک عدد (متوسط)
کره یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را با پیاز خرد شده کمی تفت بدهید سپس حدود دو لیوان آن به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد بعد هویج و سیبزمینی بسیار خرد شده و برنج را اضافه کنید.
نیم ساعت بعد گوجهفرنگی رنده شده و کره را داخل سوپ بریزید. پس از آن که چند جوش زرد و به قوام مطلوب (مثل حلیم یا ماست) رسید از روی اجاق بردارید.
سوپ کرفس:
طرز تهیه:
مشابه سوپ قبلی فقط به جای هویج از یک ساقه متوسط کرفس خرد شده استفاده کنید.
سوپ جو (بلغور یا جو پرک شده): (از ۸ ماهگی به بعد)
مواد لازم: مشابه سوپ سبزی است منتهی میتوانید به جای برنج یا آرد برنج از یک قاشق غذاخوری بلغور جو استفاده کنید.
سوپ عدس (از ۸ ماهگی به بعد):
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله (به تکههای کوچک تقسیم شود)
یا گوشت چرخ کرده به اندازه یک تخممرغ متوسط
یک قاشق غذاخوری پر
آرد برنج یک قاشق مرباخوری
عدس دال یا عدس معمولی یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد متوسط
سبزی خرد شده مثلاً گشنیز یا جعفری یک قاشق غذاخوری
کره یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا گوشت و عدس و هویج خرد شده را با هم بپزید. آرد برنج را با کره کمی تفت داده به سوپ اضافه کنید. پس از آنکه همه مواد پخته شده بقیه کره و سبزی را داخل سوپ بریزید صبر کنید تا چند جوش بزند و کاملاً به غلظت لازم برسد.
سوپ شنبلیله (اشکنه): برای خانوادههایی که به گوشت دسترسی ندارند.
مواد لازم:
آرد برنج یک قاشق غذاخوری
زرده تخممرغ یک عدد
شنبلیله (خرد شده) یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد (کوچک)
گوجهفرنگی یک عدد متوسط
سیبزمینی یک عدد متوسط
کره یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا آرد را در کره تفت بدهید. سپس شنبلیله را که خیلی تمیز شسته و خرد کرده اید همراه با پیاز رنده شده و تکههای کوچک سیبزمینی و گوجهفرنگی رنده شده و یک لیوان آب به آن اضافه نمائید و صبر کنید تا بپزد. سوپ که جا افتاد و غلیظ شد زرده تخممرغ را با چنگال به هم بزندی و کم کم به سوپ اضافه کنید تا چند جوش بزند.
از ۹ ماهگی به بعد سوپهای فوق را میتوانید با رشته فرنگی، آرد گندم و یا آرد ذرت هم تهیه کنید.
به همه سوپها میتوانید چند قطره آب لیموترش تازه یا آب نارنج تازه اضافه کنید تا خوشمزهتر، شوند.