رفتار اجتماعی و بازی‌های کودکان در حدود دو سالگی

بازدیدها: 1

رفتار اجتماعی و بازی‌ها در حدود دو سالگی

  • کودک بالا می‌پرد، توپ را از بالای سرش پرت می‌کند و از دارایی‌هایش با قاطعیت دفاع می‌کند.
  • او دنبال والدین یا مراقبش در اطراف خانه راه می‌رود و با بازی‌های همزمان، فعالیت‌های خانوادگی را تقلید می‌کند. او نسبت به محیط فوق‌العاده کنجکاو است، دستگیره در را می‌چرخاند و بیرون می‌رود. کودک در این سن درک کمی از خطرهای اطرافش دارد.
  • او با خشنودی در بازی‌های ساده و یا فعالیت‌های خیال‌بافانه شرکت می‌کند و به‌تدریج شروع به بازی‌های کوتاه‌مدت و معنی‌دار و استفاده از اسباب‌بازی‌های کوچک می‌کند. از اشیاء به‌جای یکدیگر استفاده می‌کند؛ مثلاً وانمود می‌کند که آجر، ماشین است.
  • ممکن است اسباب‌بازی‌هایش را به دوستانش بدهد، اما هنوز با سهیم شدن دوستانش در اسباب‌بازی‌ها یا توجه والدینش موافق نیست.
  • او در جمع هم‌بازی‌هایش شرکت می‌کند، اما در بازی‌ها با آنان شریک نمی‌شود و برای خودش به موازات آنها بازی می‌کند. او می‌تواند پنج یا شش مکعب را روی هم بگذارد.
  • درصورتی‌که کودکان دیگر توجه نزدیکانش را جلب کنند، بسیار عصبانی می‌شود.
  • او دوست دارد خواسته‌هایش بلافاصله برآورده شود و تاخیر و تغییر در خواسته‌هایش را نمی‌پذیرد.

 

چگونگی کمک والدین در این دوران:

  • در این سن علاوه‌بر بازی‌ها و فعالیت‌های دوره‌های قبل، می‌توان وسایلی مثل ماسه و الک و بیلچه یا خمیر مجسمه سازی،جعبه هوش سه بعدی، نقاشی و پازل‌های مناسب برایش تهیه کرد. هم‌چنین خواندن یا گفتن داستان‌های ساده و آشنا در کتاب‌های تصویری و پرسش و پاسخ درمورد محتوای آن برای تقویت قدرت تخیل و تمرکز کودک موثر است.
  • باتوجه به اشتیاق او برای انجام کارها و یادگیری و کاوش، با توضیحاتی ساده، می‌توان به او تفاوت خوب و بد، درست و نادرست بودن کارها را برحسب مورد، آموزش داد و با تشویق و درک توانایی‌های او در انجام کارها، اعتمادبه‌نفس او را افزایش داد.
فیسبوک
تلگرام
توئیتر
لینکداین
واتساپ
ایمیل

نوشته های محبوب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

نوشته های محبوب

مهدک مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی

مراقبت برای رشد و تکامل کودکان خردسال (Early Childhood Development) فقط به آنچه در درون کودک می‌گذرد نمی‌پردازد. بلکه به آنچه کودک شما برای رشد و نمو خود به آن نیاز دارد توجه دارد. برای اینکه کودک بتواند بگونه‌ای سالم و طبیعی تکامل یافته و یاد بگیرد، تنها کافی نیست که نیاز‌های اولیه و اصلی برای نگهداری، تغذیه و سلامتی او تامین شوند، بلکه لازم است نیازهای او برای تاثیر متقابل، تقلید، عواطف، ایمنی و یادگیری در اثر کشف و جستجو نیز برآورده شود.