چند نکته مهم در تهیه سوپ برای کودک:
1- در ابتدای شروع سوپ برای کودک آن را از گوشت بدون چربی (گوشت گوسفند، مرغ یا گوساله) به اندازه یک تکه خورشی، برنج و هویج تهیه کنید.
2- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه کنید مانند جعفری، گشنیز، لوبیا سبز، کدو سبز، کرفس، گوجه فرنگی، کدو حلوایی.
3- به سوپ کودک نباید نمک، شکر یا چاشنی اضافه کرد.
4- بهتر است کدو، کرفس، لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ کودک اضافه نمود.
5- سبزی ها باید در آخــــرین لحظات پخت سوپ اضافه شود. در ظرف نیز باید بسته باشد تا ویتامین های آن از بین نرود.
6- استفاده از اسفناج تا پایان یکسالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
سوپ سبزی
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله یا مرغ (تکه و خرد شده)
یا گوشت چرخ کرده به اندازه یک تخممرغ متوسط یک قاشق غذاخوری پر
برنج یا آرد برنج یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد (کوچک)
جعفری خرد شده یک قاشق مرباخوری
سیبزمینی یک عدد (متوسط)
هویج یک عدد (متوسط)
گوجهفرنگی یک عدد (متوسط)
کره یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا گوشت را با پیاز خرد شده کمی تفت بدهید سپس حدود دو لیوان آن به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد بعد هویج و سیبزمینی بسیار خرد شده و برنج را اضافه کنید.
نیم ساعت بعد گوجهفرنگی رنده شده و کره را داخل سوپ بریزید. پس از آن که چند جوش زرد و به قوام مطلوب (مثل حلیم یا ماست) رسید از روی اجاق بردارید.
سوپ کرفس:
طرز تهیه:
مشابه سوپ قبلی فقط به جای هویج از یک ساقه متوسط کرفس خرد شده استفاده کنید.
سوپ جو (بلغور یا جو پرک شده): (از ۸ ماهگی به بعد)
مواد لازم: مشابه سوپ سبزی است منتهی میتوانید به جای برنج یا آرد برنج از یک قاشق غذاخوری بلغور جو استفاده کنید.
سوپ عدس (از ۸ ماهگی به بعد):
مواد لازم:
گوشت گوسفند یا گوساله (به تکههای کوچک تقسیم شود)
یا گوشت چرخ کرده به اندازه یک تخممرغ متوسط
یک قاشق غذاخوری پر
آرد برنج یک قاشق مرباخوری
عدس دال یا عدس معمولی یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد متوسط
سبزی خرد شده مثلاً گشنیز یا جعفری یک قاشق غذاخوری
کره یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
ابتدا گوشت و عدس و هویج خرد شده را با هم بپزید. آرد برنج را با کره کمی تفت داده به سوپ اضافه کنید. پس از آنکه همه مواد پخته شده بقیه کره و سبزی را داخل سوپ بریزید صبر کنید تا چند جوش بزند و کاملاً به غلظت لازم برسد.
سوپ شنبليله (اشكنه): براي خانوادههايي كه به گوشت دسترسي ندارند.
مواد لازم:
آرد برنج يك قاشق غذاخوري
زرده تخممرغ يك عدد
شنبليله (خرد شده) يك قاشق مرباخوري
پياز يك عدد (كوچك)
گوجهفرنگي يك عدد متوسط
سيبزميني يك عدد متوسط
كره يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
ابتدا آرد را در كره تفت بدهيد. سپس شنبليله را كه خيلي تميز شسته و خرد كرده ايد همراه با پياز رنده شده و تكههاي كوچك سيبزميني و گوجهفرنگي رنده شده و يك ليوان آب به آن اضافه نمائيد و صبر كنيد تا بپزد. سوپ كه جا افتاد و غليظ شد زرده تخممرغ را با چنگال به هم بزندي و كم كم به سوپ اضافه كنيد تا چند جوش بزند.
از 9 ماهگي به بعد سوپهاي فوق را ميتوانيد با رشته فرنگي، آرد گندم و يا آرد ذرت هم تهيه كنيد.
به همه سوپها ميتوانيد چند قطره آب ليموترش تازه يا آب نارنج تازه اضافه كنيد تا خوشمزهتر، شوند.