· قبل از تهيه غذا دستها بايد به خوبي با آب و صابون شسته شود.
· سبزيجات مورد استفاده ضد عفوني شده باشند.
· قبل از يك سالگي غذای كمكي بعد از شير مادر به شيرخوار داده شود.
· از يك نوع ماده ساده شروع شده و كم كم به مخلوط چند نوع تبديل شود.
· از يك قاشق مربا خوري شروع شده و به تدريج به ميزان آن افزوده شود.
· بين اضافه كردن مواد غذايي مختلف 7-5 روز فاصله باشد تا دستگاه گوارش كودك به ماده غذايي جديد عادت كند و اگر ناسازگاري با مواد غذايي وجود دارد، شناخته شود.
· در شروع، غذاها بايد نسبتا رقيق باشد و به تدريج به غلظت آنها افزوده شود.
· بهتر است غذاي شيرخوار هر روز به صورت تازه تهيه و مصرف گردد و در ظرف درب دار در يخچال نگهداري شود.
· تنوع در غذاي كودك رعايت شود.
· يك قاشق مربا خوري روغن مايع به سوپ يا پوره شيرخوار به ويژه كودكاني كه خوب وزن نمي گيرند، اضافه نمایید.
· هيچگاه به زور كودك را وادار به تمام كردن غذا نكنيد و اجازه دهيد خودش تصميم بگيرد كه چقدر غذا بخورد.
· همزمان با تغذيه تكميلي، آب جوشيده سرد شده به كودك بدهيد تا تشنگي او برطرف شود.
· قبل از يك سالگي از اضافه كردن نمك و يا هر گونه چاشني و ادويه به غذاي كودك خودداري كنيد.
· دفعات تغذيه در 6 ماهگي از يك بار شروع و به تدريج به 3 مرتبه در روز افزايش يابد و در 8 ماهگي به 4 تا 5 بار در روز برسد.
· از پايان 12 ماهگي كودك مي تواند غذاي سفره خانواده را بخورد و غذاي اضافه هم در برنامه او وجود داشته باشد.
· شروع غذا بهتر است با فرني باشد، شيربرنج و حريره بادام و بعد سوپ شروع شود.
2 پاسخ
ایامیشه به بچه هفت ماهه توسوپ ها وحریره هاش یه قاشق اب قلم استفاده کرد ودرضمنکه گفته شد روغن اضافه بشه به غذا ایامیشه به جای روغن مایع از روغن محلی استفاده بشه
از روغن زیتون استفاده کنید .