کودک پرخاشگر و شیوه مدیریت و برخورد با آن
حتی اگر كودكتان به اندازه كافی بزرگ نشده باشد، لازم است بداند كه رفتار پرخاشگرانه، اشتباه است. كودكان خود به خود نمی دانند چه كاری اشتباه است و این را باید به آنان آموزش داد.
وقتی كودك سعی می كند شما را بزند، محكم دستانش را بگیرید، در چشمان او خیره شوید و محكم اما بدون عصبانیت بگویید:
“شما اجازه نداری مامان را بزنی”
- كتاب قصه های كودكانه ای كه مضمون آنها گفتگو را به جای دعوا، پیشنهاد می كند، نیز وسیله آموزشی بسیار خوبی برای بچه هاست. به محرك ها توجه داشته باشید
- یك روز كامل كودك خود را تحت نظر بگیرید. آیا در زمان خاصی از روز رفتار پرخاشگرانه او تشدید می شود؟ اگر كودك شما قبل از شما یا بعد از مدرسه، كنترل خود را از دست می دهد ممكن است به دلیل گرسنگی باشد. میان وعده های مناسب مثل آجیل، سبزیجات و میوه ها می توانند جلوی این مشكل را بگیرند.
- آیا كودك شما وقتی بیش از حد خسته است كتك می زند؟ در این صورت زمان خلوت (زمان مشخصی مثلا ۲ تا ۵ دقیقه كودك باید در یك مكان خاص بدون حركت و كلامی، بنشیند و دیگران به او توجهی نكنند) می تواند كمك كند. اگر شما به آنچه در جهان كودكتان می گذرد توجه كنید، به راحتی می توانید راه حل مناسبی برای رفتار خشونت بار او بیایید.
نقش الگو را خوب اجرا كنید
نمی خواهیم در این مورد بحث كنیم كه كتك زدن و تنبیه بدنی كودك خوب است یا بد. با این حال باید بدانید كودكان اگر ببینند والدین آنها تنبیه بدنی را به كار می برند، بیشتر تمایل به زدن پیدا می كنند. اگر شما راجع به رفتار خشن و پرخاشگری كودكتان مضطرب هستید، نباید به او اجازه دهید شما را در حال كتك زدن حتی به عنوان تنبیه ببیند؟
نمایش فیلم های خشن را محدود كنید
نباید به كودك اجازه داد فیلم های پرخاشگرانه و سرشار از خشونت را در تلویزیون یا سینما و حتی كتاب ها ببیند. همچنین باید جلوی استفاده از بازی های خشن ویدئویی و كامپیوتری را گرفت.
- در مورد اغلب كودكان، رفتار خشن، تنها یك مرحله است كه دیر یا زود از آن خارج می شوند. وظیفه شما این است كه علت كتك زدن و پرخاشگری كودك خود را بیابید و سپس راه های بهتری برای ابراز احساسات به او بیاموزید.