خوراك ماكاروني:
مواد لازم:
ماكاروني 10 رشته
گوشت چرخ كرده يك قاشق غذاخوري پر
پياز يك عدد كوچك
هويچ يك عدد متوسط
گوجهفرنگي يك عدد متوسط
كره دو قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
گوشت چرخ كرده را با يك قاشق مرباخوري كره و پياز و هويج بسيار خرد شده، تفت بدهيد يك استكان آب و گوجه فرنگي رنده شده را به آن اضافه كنيد تا چند جوش بزند و كاملاً جا بيفتد در ظرف ديگري آب را به جوش بياوريد و كمي نمك و ماكاروني را درون آن بريزيد. پس از حدود 10 دقيقه ماكاروين را آبكش كرده و آب ولرم روي آن بريزيد تا ماكارونيها به هم نچسبند، بقيه كره را در قابلمه ريخته ماكاروني را در آن بريزيد، سپس گوشت و هويج را داخل آن قرار دهيد و بگذاريد دم بكشد. (هنگام غذا دادن به كودك ماكاروني و گوشت را با پشت قاشق كاملاً نرم و له كنيد).
توجه:
به جاي گوشت ميتوانيد يك استكان كوچك شير و پنير و زرده تخممرغ رنده شده را مخلوط كرده و لابلاي ماكاروني بريزيد و دم كنيد.
سبزيهاي خشك معطر، طعم خوراك ماكاروني را بهتر ميكنند.
استفاده از يك قاشق مرباخوري سس گوجهفرنگي هم بلامانع است.
خوراك جگر:
مواد لازم:
جگر (گوساله يا گوسفند) به اندازه يك تخممرغ متوسط
سيبزميني يك عدد متوسط
گوجهفرنگي يك عدد متوسط
پياز دو عدد متوسط
كره يك قاشق مرباخوري
جعفري خرد شده يك قاشق غذاخوري
ليموترش تازه يا آب نارنج يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
جگر سالم گوسفند يا گوساله را كه به قطعات ريز تقسيم كرده ايد با يك پياز بپزيد بعد آن را با پشت قاشق له كنيد (مي توانيد جگر را چرخ كنيد و با يك پياز و كره تفت بدهيد). سپس يك سيبزميني خرد شده و مقداري آب و گوجهفرنگي رنده شده را بريزيد و بگذاريد به آرامي بپزد. كمي قبل از كشيدن غذا، جعفري خرد شده و چند قطره آب ليمو ترش تازه به خوراك اضافه نمائيد.
خوراك لوبيا چيتي:
مواد لازم:
لوبيا چيتي دو قاشق غذاخوري
سيبزميني يك عدد متوسط
گوجه فرنگي دو عدد متوسط
پياز يك عدد متوسط
روغن زيتون يك قاشق غذاخوري
نعنا خشك نصف قاشق مرباخوري
يا نعناي تازه ريز شده يك قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
لوبيا چيتي را شب قبل خيس كنيد. صبح آب آن را بيرون ريخته و لوبياها را با آب و پياز بپزيد، تا كاملاً پخته شوند. سپس سيبزميني خرد شده، گوجه فرنگي رنده شده و نعناي ريز شده را بريزيد و بگذاريد چند جوش بزند. وقتي آب آن تمام شد خوراك آماه است. موقع غذا دادن به كودك، روغن زيتون را اضافه كنيد.
اگر از نعنا خشك استفاده ميكنيد آن را همراه با روغن زيتون روي غذا بريزيد.
خوراك گوشت و نخود سبز:
مواد لازم:
گوشت به اندازه يك عدد تخممرغ
يا گوشت چرخ كرده يك قاشق غذاخوري پر
پياز يك عدد متوسط
نخود سبز يك قاشق غذاخوري پر
سيبزميني يك عدد متوسط
گوجه فرنگي دو عدد متوسط
كره يك قاشق مرباخوري پر
طرز تهيه:
گوشت را به قطعات كوچك خرد نموده با كمي كره، پياز و ادويه ملايم تفت داده و با مقداري آب بپزيد. اگر از گوشت چرخ كرده استفاده ميكنيد آن را با پياز رنده شده و كمي ا دويه به صورت قلقلي در آوريد و يا فقط در كره تفت بدهيد. نخود سبز و سيبزميني را هم جداگانه بپزيد و بعد همه مواد را با گوجهفرنگي رنده شده مخلوط نموده بگذاريد چند جوش بزند تا كاملاً جا بيفتد. اضافه كردن كمي آب نارنج يا آب ليموترش تازه و كره، غذا را خوشمزهتر ميكند.
كتلت:
مواد لازم:
گوشت چرخ كرده يك قاشق غذاخوري پر
سيبزميني يك عدد متوسط
زرده تخممرغ يك عدد
پياز يك عدد متوسط
كره يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
پياز را روي گوشت چرخ كرده رنده كنيد. سيبزميني را كاملاً شسته و با پوست بپزيد. سپس پوست بكنيد و آن را هم رنده كنيد. زرده تخممرغ را به مايه كتلت اضافه نمائيد. تكههايي از آن را با دست به شكل بيضي در آوريد و در كره يا روغن مخصوص سرخ كردن كه داغ شده است سرخ نمائيد.
كوكوي سيبزميني:
مواد لازم:
سيبزميني 2 عدد متوسط
پياز يك عدد متوسط
زرده تخممرغ يك عدد
كره دو قاشق غذاخوري
شير يك قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
سيبزميني را مطابق آن چه كه قبلاً اشاره شده بپزيد و رنده كنيد. پياز رنده شده، شير، كمي زردجوبه و يك زرده تخممرغ به آن اضافه نمائيد. بعد از اين كه روغن داغ شده قاشق قاشق از مايع در روغن بريزيد و پشت و روي آن را سرخ كنيد.
كوكوي سبزي:
مواد لازم:
سبزي كوكوي خرد شده 3 قاشق غذاخوري
پياز يك عدد متوسط
زرده تخممرغ يك عدد
آرد گندم يك قاشق چايخوري
كره دو قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
پياز را روي سبزي رنده كنيد. زرده تخممرغ، كمي زردچوبه و آرد را به آن اضافه كنيد و مانند كوكوي سيبزميني سرخ كنيد.
سالاد الويه:
مواد لازم:
گوشت سينه مرغ يك چهارم سينه كامل
يا فيله مرغ دو عدد
زرده سفت شده تخممرغ يك عدد
نخود فرنگي پخته شده يك قاشق غذاخوري
سيبزميني يك عدد متوسط
هويج يك عدد متوسط
ماست چكيده دو قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
طرز تهيه آن مانند سالاد اليويه معمولي است يعني بعد از پختن سينه يا فيله مرغ آن را به تكههاي ريز تقسيم كنيد. سيبزميني را جدا بپزيد و بعد از پوست كندن آن را رنده نمائيد. نخودفرنگي و هويج را هم جداگانه بپزيد و نخودفرنگي را به مايه سالاد اضافه كنيد. زرده تخممرغ و هويج پخته شده را هم رنده كرده و آخر كار ماست چكيده، كره و آب مرغ را به آن اضافه نمائيد.