چرا باید به کودکم قطره ی آهن بدهم؟

چرا باید به کودکم قطره ی آهن بدهم؟

🔻یکی از موارد جالب مخصوصا در مباحث مشاوره کودک بحث مقایسه است. و این مقایسه از خواهر و برادرها و بعضا کودکی پدر و مادر شروع می شه تا بچه های دوستامون و فامیل و …
و الان به لطف شبکه های اجتماعی یک پله فراتر رفته و به مقایسه نوع غذاخوردن و حتی مکمل ها بین کودکان ابران و کودکان سایر کشورها رسیده
🔶مراجعی داشتم از انگلیس که برای کودکشون رژیم غذایی می گرفتن . ایشون برای گرفتن انواع مکمل های ساده ای که خیلی راحت در دسترس ما هستند مشکل داشتن و باید حتما متخصص براشون مولتی ویتامین رو می نوشت و البته علت داشت…

🔴سوالی که شاید خیلی مطرحه اینه که آبا نیازه ما به کودکمون مکمل بدیم مخصوصا قطره آهن؟
🔷بارها شنیدم می گن در کشورهای دیگه به بچه ها مکمل آهن نمی دن و چرا ما باید به بچه ها بدیم و خیلی بدتر اینکه روی حساب حرف مادری از کشوری دیگر مکمل ها رو سرخود قطع می کنند به گمان اینکه احتمالا وزارت بهداشت، خانه بهداشت ها و پزشک و متخصص تغذیه کودک در ایران حتما سواد کافی برای تجویز مکمل رو نداره و خوب بدون هیچ تحقیق و پژوهشی فقط دوست دارن هزینه تراشی کنن و قطره های آهن رو در اختیار کودکان بگذارن!!! و وقتی کشورهای دیگه مکل آهن نمی دن و بچه هایی شاد و سرحال و باهوش دارن چه نیازی به مکمل آهن هست و حتی یک پله فراتر از معایب قطره آهن و اضافه دریافت اون مطالبی گذاشته میشه …

🔶اما واقعا چرا نیازه ما به کودکمون مکمل آهن بدیم؟
🔶اصلا آهن چه ضرورتی داره و کمبود اون چه عوارضی خواهد داشت؟
🔶آیا عوارض کمبود آهن در آینده قابل جبرانه؟

🔷آهن یکی از ریز مغذی های بسیار ضروری برای کودکان است.
نشانه های کمبود آهن در کودکان عبارتند از کم اشتهایی، عدم وزن گیری، پوست رنگ پریده، بی قراری، گریه و بهانه گیری های زیاد و عدم تمرکز و توجه کافی
جلوگیری از کمبود این ریز مغذی در دوران کودکی اهمیت بسیار زیادی داره چون با تمرکز و توجه کودک و هوش رابطه مستقیم داره
آیا می تونیم بگیم کودکی که رشد قد و وزن خوبی داره قطعا کمبود آهن نداره؟ خیر در واقع با قاطعیت نمی تونید این موضوع رو عنوان کنید چون برخی کودکان در کل دریافت انرژی خوبی دارند و همین امر باعث وزن و قد متعادل اونها می شه ولی ممکنه در ریزمغذی ها دچار کمبود باشند.
🔻🔻اما چرا در ایران دادن قطره آهن به کودکان ضروری است؟
1-در همه جای دنیا توجه به ریز مغذی آهن بسیار زیاد است. بطوریکه کشورهای پیشرفته سالهاست در بحث پیشگیری و کمبود آهن علاوه بر مکمل ها به غنی سازی آرد و غلات و همچنین غذاهای آماده کودک پرداخته اند و در واقع با چکاپ ها و آزمایشات لازم این موارد و کمبودها کاملا تحت کنترل است
2-اما در کشور ما هنوز غنی سازی ساده غلات مثل آرد برنج و گندم با آهن انجام نمی شود.البته اکنون بعضی ازنان های کشور با آهن و اسید فولیک غنی میشوند ولی برای کودکان تا دو سالگی حتما باید قطره یا شربت آهن تجویز شود .
علاوه بر آن زیست فراهمی آهن در خاک های کشاورزی ایران کم است. PH خاک ، میزان زیاد بیکربنات موجود در خاک به علت انحلال زیاد آهک در خاک های کشاورزی ، میزان بالای نیتروژن و فسفر خاک در ایران باعث شده حلالیت آهن در خاک به حداقل خود برسد و در نتیجه جذب ان برای گیاهان و غلات به حداقل برسد و همین امر باعث میشود محصولات کشاورزی ما میزان کافی آهن را نداشته باشند.

🔴قطره آهن کودک را قطع نکنید. مصرف قطره آهن را تا دو سالگی کودک ادامه دهید

🔴نظر به اینکه قطره آهن مزه فلزی دارد و کودکان آنرا دوست ندارند بهتراست بعد از قطره کمی آب  یا آب میوه به او بدهید.

🔴بعد از دادن قطره آهن در صورتیکه کودک دندان دارد با یک تنظیف تمیز به آرامی دندانهای او را پاک کنید .

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه

فیسبوک
تلگرام
توئیتر
لینکداین
واتساپ
ایمیل

نوشته های محبوب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

نوشته های محبوب

مهدک مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی

مراقبت برای رشد و تکامل کودکان خردسال (Early Childhood Development) فقط به آنچه در درون کودک می‌گذرد نمی‌پردازد. بلکه به آنچه کودک شما برای رشد و نمو خود به آن نیاز دارد توجه دارد. برای اینکه کودک بتواند بگونه‌ای سالم و طبیعی تکامل یافته و یاد بگیرد، تنها کافی نیست که نیاز‌های اولیه و اصلی برای نگهداری، تغذیه و سلامتی او تامین شوند، بلکه لازم است نیازهای او برای تاثیر متقابل، تقلید، عواطف، ایمنی و یادگیری در اثر کشف و جستجو نیز برآورده شود.