عفونت ادراری در کودکان و دلایل آن :

عفونت ادراری در کودکان و دلایل آن : هر کودکی اگر بیش از یک روز تب بالا داشته باشد و نتوان برای آن علت خاصی پیدا کرد، باید از نظر احتمال عفونت ادراری بررسی شود. کودکانی که اغلب ادرار کردن خود را به تاخیر می اندازند و یا دچار یبوست هستند، خطر ابتلا به عفونت ادراری در آنها زیادتر است.
عفونت ادراری در کودکان دارای اهمیت زیاد است، چون کلیه های کودکان در حال رشد بوده و به آسانی آسیب می بینند. گاهی عفونت ادراری در کودکان علامتی از یک بیماری مهم مثل برگشت ادرار و تنگی حالب است. قارچها، ویروسها و باکتریها می توانند سبب عفونت ادراری شوند، ولی شایعترین عامل باکتریها هستند. معمولا وقتی باکتری وارد دستگاه ادراری می شود، قبل از ایجاد علائم بسرعت از سیستم ادراری توسط بدن دفع می شود. ولی گاها باکتری به دفاع طبیعی بدن غلبه کرده و سبب عفونت ادراری می گردد. باکتری می تواند سبب عفونت مجرای ادرار، عفونت مثانه و یا عفونت کلیه ها شود. عفونت کلیه ها خطیر ترین عفونت دستگاه ادراری است.

چه کودکانی در معرض خطر عفونت ادراری هستند؟
احتمال خطر عفونت ادراری برای پسر بچه ها 2 درصد و برای دختر بچه ها 8 درصد است. پسر بچه های کمتر از شش ماه که ختنه نشده اند، بیشتر از پسر بچه های کمتر از شش ماه که ختنه شده اند، دچار عفونت ادراری می شوند.
آیا عفونت ادراری یک بیماری خطرناک است
عفونت ادراری اگر تکرار شود، خطرناک می شود. اگر کلیه ها بطور مکرر دچار عفونت ادراری شوند، کم کم کار خود را از دست داده و ممکن است بطور کامل از بین بروند. گاها عفونت مزمن کلیه ها سبب ایجاد فشار خون و سایر مشکلات می گردد. گاه باکتری از ادرار وارد خون شده و سبب عفونت خون می شود که یک حالت خطرناک است. گاه عفونت ادراری علامتی از یک بیماری مهم در دستگاه ادراری است( برگشت ادرار).

علائم و نشانه های عفونت ادراری کدامها هستند؟
علائم عفونت ادراری از یک حالت سوزش خفیف در هنگام ادرار کردن و ادرار با بوی بد تا تب و لرز و درد شدید متفاوت هستند. یک کودک مبتلا به عفونت ادراری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. اگر کودک خیلی کم سن و سال باشد ممکن است نتواند مشکل خود را بیان کند. این کودکان ممکن است دارای تب باشند، خوب غذا نخورند، خیلی تحریک پذیر شوند و رشدشان عقب بیفتد. گاه عفونت ادراری خود را بصورت تب خفیف، حالت تهوع و اسفراغ و اسهال نشان می دهد. اگر کودکی دارای تب بالای بیش از یک روز باشد و علت واضحی برای آن پیدا نشود، باید از نظر عفونت ادراری بررسی شود. کودکان بزرگتر ممکن است از درد در قسمت تحتانی شکم و سوزش هنگام ادرار کردن شاکی باشند. طوریکه بعلت سوزش ادرار، تمایل به ادرار کردن ندارند و هنگام ادرار کردن، ادرار آنها بصورت قطره قطره و با مشکل دفع می شود. اگر کلیه ها دچار عفونت ادراری شوند، کودک از درد پهلو و زیر دنده ها شاکی است.

دکتر محمدرضا صفری نژاد، جراح بیماریهای کلیه و مجاری ادراری

فیسبوک
تلگرام
توئیتر
لینکداین
واتساپ
ایمیل

نوشته های محبوب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین نوشته ها

نوشته های محبوب

مهدک مراقبت‌های همه جانبه دوران کودکی

مراقبت برای رشد و تکامل کودکان خردسال (Early Childhood Development) فقط به آنچه در درون کودک می‌گذرد نمی‌پردازد. بلکه به آنچه کودک شما برای رشد و نمو خود به آن نیاز دارد توجه دارد. برای اینکه کودک بتواند بگونه‌ای سالم و طبیعی تکامل یافته و یاد بگیرد، تنها کافی نیست که نیاز‌های اولیه و اصلی برای نگهداری، تغذیه و سلامتی او تامین شوند، بلکه لازم است نیازهای او برای تاثیر متقابل، تقلید، عواطف، ایمنی و یادگیری در اثر کشف و جستجو نیز برآورده شود.